Wat doet de fysiotherapeut?

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging en helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Een behandeling wordt gecombineerd met adviezen en tips.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil ik precies weten wat de lichamelijke klachten zijn. Ook stel ik vast of u gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar de huisarts moet.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie u kan helpen, ga ik samen met u op zoek naar de mogelijke oorzaken van de klachten. Graag wil ik ook weten wat de persoonlijke doelen zijn. Wat hoopt u met de behandeling te bereiken? Wat wil u (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar u last van hebt, en kijkt welke invloed de klacht of aandoening heeft op de houding en de manier waarop het lichaam beweegt.

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreek ik met u het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij de persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken.